Grška musaka

Vikend je tu in spet sma kuhala. Pred najinim prvim obiskom Grčije (Kreta) lani smo poznali oz. delali vedno kar klasično musako: mleto meso, krompir, bešamel omaka in to je to. Potem pa sva v Grčiji okusila njihovo grško musako, ki se od naše razlikuje zaradi dodatka jajčevcev (malancani) in od takrat naprej naredima vedno takšno grško – z jajčevci.

No, danes sva dodala še bučke, a ker med peko spustijo (pre)veliko vode, jih naslednjič raje ne bom dala zraven, ker je bilo preveč vode po peki v pekaču. Pa še en nasvet: preden daste jajčevce v pekač jih na hitro popečite, ker se kljub vročini v pečici ne “spečejo” tako kot v ponvi. Pa kot ponavadi, naju je tudi tokrat (no me je) v količni zanesl, ker prazna posoda zgleda čist ok za dva,… ko pa jo napolniš je pa glih za 6 ljudi, tak da imama še na zalogi🙂 – lahk pridete.

Aja, Vojka hvala za super posodo, nama zelo prav pride. 🙂

Skuhamo krompir:

107_0797.jpg

pripravimo bolognese omako (če je naredite preveč, še lahko naslednji dan špagete jeste🙂 )

107_0796.jpg

zmešamo 2 jajci, malo mleka, žlico moke, muškatni orešček, kislo smetano in nariban sir

107_0798.jpg

Namaženo pekač:

107_0777.jpg

In zlagamo: krompir

108_0810.jpg

108_0812.jpg

bučke (na tanko narezane)

108_0813.jpg

mesna omaka

108_0814.jpg

bela (sirna) omaka

108_0815.jpg

jajčevci (na tanko narezani)

108_0817.jpg

nova plast bučk

108_0820.jpg

spet krompir

108_0824.jpg

polijemo še z belo omako in to je to.

108_0832.jpg

damo v pečico da porjavi in se zapeče

108_0833.jpg

uala:

108_0835.jpg

v napaaaaad, gremo jest!

108_0804.jpg

ostalo za 4 porcije😦

108_0846.jpg

Published in: on februar 9, 2008 at 1:43 popoldan  Comments (17)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://easyriderka.wordpress.com/2008/02/09/grska-musaka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

17 KomentarjevKomentiraj

  1. Tole zgleda pa brutalno hudo dobr🙂
    7.56 zjutri jezt bi pa jedu😀

  2. Mmmmmmm, no če se ti že iz slike zdi brutalno dobr, veš kulk dobr je šele v resnici. 😉

  3. Kar sline so se mi pocedile!😉

  4. na sliki z nozem se te je pa kar za bat!

  5. Tole zgleda precej nadokusno! Bom sprobal!

  6. @Boter: potem pa le javi kako ti je uspelo🙂

  7. […] pa ravno gledam tudi na blogu Easy_Riderke kako je nardila Grško musako. Sicer sem sit, ampak se mi je je vseen zluštal. Tko da bo to moj naslednji kuharski […]

  8. Bučke v musaki pridejo božansko samo prej jih moraš nasoliti in pustiti da spustijo vso vodo (približno eno uro).
    Drugače pa zgleda ful dobra😀

  9. @nSk: no, super. Končno skrivni recept, ker mi je ta voda vedno delala probleme. Zdej pa ne bo več tega😉

  10. ojla🙂 čestitke za tako luštno razlago🙂 full noro..lohk sam slikce gledaš🙂 čestitke😉 jst jo bom zdejle nardila..mnjam😉

  11. @tina: mmm, kr diši zraven a, ne? 😉 Dober tek, ko jo boš nardila. Pa povej, da pridem probat🙂

  12. mmmmmmm iščem en nov recept po netu in naletim na tvojga.. bomo danes kr po tvojem delali.. zadnjič sem naredla kanelone in bili so za prste polizat..

    • Super. Potem se pa le še oglasi kej v moji mali šoli kuhanja😉 Sam vedno manj je novih zadev. Se morm poboljšat😀

  13. pomanjkanje znanja slovenskega jezika

  14. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice,
    keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. Cheers

  15. I hardly create remarks, however after reading a few of the responses on Grška musaka | Easy_Riderka – get your motor running.
    I actually do have a couple of questions for you if it’s okay.
    Is it only me or do some of these comments come across as if they are left by brain dead visitors?
    😛 And, if you are writing at additional places, I’d like to follow you.

    Would you post a list of the complete urls of all your shared
    sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

  16. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website,
    how could i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal.

    I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: