2. dan – Zakynthos

01.07.2008

Za drugi in tretji dan sva se odločila da bova raziskala kar bližnjo okolico hotela in “mesta” in se kopala na hotelski plaži, ter v senci v bazenu. Da ne bo že v prvih dneh prehudih sončnih opeklin. Sicer se tak ne sončiva, a pri tem norem soncu, ki seka zadnja leta te tudi če se ne nastavljaš žarkom takoj grdo opeče.

Zato sva dva dni uživala v hotelski senčki na vrtu, ki je res čudovit. Velik palme, hotelski bar obdan v čudovit cveteč grm in značilna modra garnitura stolčkov ti zares spočije učke in živčke.

Prehod, ki vodi iz parka do morja.

Vstala sva ob 8h in se odlično okrepčala z obilnim zajtrkom. Ni da ni. Ruski sistem. Najbolj všeč pa mi je bilo, ko sva si kavico in dober hladen osvežujoč breskov kompot nesla na tele stolčke in v senčki uživala jutro še naprej. Vsako jutro čistijo hotel do podtankosti, okna, osvežijo palme in travo, pometajo vse okoli, res čistoča kot se šika.

Baby palma, ki bo čez nekaj let s svojo senco razvajala dopustnike.

Pri rekordnih 38 – 43 stopinjah je varna hotelska senca zelo prijala. Dobrodošlo pa je bilo nenadlegovanje hotelskega osebja, saj gosta pustijo popolnoma pri miru, ker najbolj me razjezi da čim se vsedeš na stol že priletijo in ti dajo vedet da če ne boš naročil ne boš sedel. Tu tega ni. Ker si gost hotela lahko sediš, ležiš… kjerkoli. Tu si car. Gost je tukaj kralj. (kar za hrv. razmere ne bi mogla rečt, vsaj kar se tiče uporabe barov oz. počivanja v prostorih hotela).

Ob 9h je bila v planu info ura z našo Sašo, ki nam je predstavila otok, najboljše gostilne, kaj lahko, kaj ne. Renta a car/skuter, kaj se splača videt, kaj ne. Predstavila nam je 4 izlete: ogled Olimpa, grški večer, izlet – ogled želv Caretta Caretta in pa z barko okoli otoka s tremi postanki v čudovitih zalivih za kopanje. Že doma sva vedela da na tega okoli otoka greva sigurno, potem pa sva se na licu mesta odločila še za meni preljube želvice. Če si enkrat na otoku tako daleč ni za šparat – kdaj pa bova če ne zdaj in sva šla. Grški večer sva ob ponudbih vseh teh izletov tokrat preskočla in bo verjetno prišel v poštev naslednje leto, ko se odpravljava na otok Kos. Izleta sta bila dokaj ugodna = 2×30 eur, saj je bila prvotna internetna informacija, ko sva bila še doma 50 eur na izlet. Avtobus – vožnja do centra pa je stala 80 centov, ki se je nisva poslužila, saj sva imela najet skuter.

Čudovitega grma, ki kljub visokim temperaturam jemlje dih vsakega mimoidočega, se tudi sama nisem mogla nagledat in tako je skoraj na vsaki sliki tudi del teh rožic.

To je lajf: možgane na OFF, v rokah super knjiga, senca, ležalnik, nič gneče, topel zrak in voda na dosegu nog 😉 (smisel življenja je ležanje na plaži).

Neeee, sej drgač ni šans da bi vse dni ležala na ležalniku in potem bi bilo konec dopusta – no go pr meni. Pač sva si rekla, prva dva dni okolica in na easy, naslednja dva dni sva imela v planu tista dva izleta, za zadnje dni pa skuter rent, ker sva si želela raziskovat še preostali del otoka, kar se ni dalo videt z barke, ko smo zaokrožili okoli otoka. In tak plan se je izkazal za odličnega. Ker je otok po najdaljši diagonali dolg le 40 km, širok pa 20 km nama je skuter popolnoma ustrezal, pa še prednost je ker s skuterjem prideš dejansko do točno željenega kraja, kotička, plaže,… pa še prijetno pihlja ko se voziš.

Zvečer sva poslala še spletni pozdrav v Slovenijo (30 min interneta = 2,5 eur), uživala v obveznem nočnem kopanju in tako se je zaključil najin drugi dan.

Advertisements
Published in: on julij 12, 2008 at 6:00 dop  Oddaj komentar  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://easyriderka.wordpress.com/2008/07/12/2-dan-zakynthos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: