Božični čas je tu…

Ker mi je december (v nasprotju z novembrom, ki ga res ne maram) všeč zaradi vseh teh čudovitih lučk, svečk, snega (če ga bo kaj še letos), Božiča, glasbe, Božička, topline, sreče, veselja, prazničnih vonjav po cimetu in jabolkih… daril, toplih nasmehov in obdarovanja najbližjih se vsako leto odpravim tudi v našo prestolnico pogledat, kako se kaj imajo.

Ljubljana kot sama mi drugače ni všeč, a košček nje ob Ljubljanici in Prešernu pa ima nek svoj čas, sploh v tem prazničnem času.

fotografija00191

Letos sva se tja odpravila ob ravno pravšnjem času – na ponedeljek v prvi polovici decembra, ko je že vse v polnem zagonu, a še ravnoprav zgodaj, da še ni preveč ljudi, tako da definitivno naslednje leto ponoviva (ups, ponovimo) enkrat pred 15.12., ker konec decembra zaradi gneče vsa lepota izgubi svoj praznični čar. O gneči pločevine na cesti v samem centru in o mission impossible – kam parkirati avto pa ne bom izgubljala besed. (ja, točno zato ne maram “velemest”). A nama je uspelo in potep po stari Ljubljani se je lahko začel. Najprej po eni strani do Prešerna, nato čez most do tržnice, in nazaj po drugi strani ob prijetnih, majhnih, polno obloženih stojnicah, ki kar vabijo z mamljivimi vonjavami, po vroči čokoladi, kuhanem vinu, karameli, čokoladi, praženi mandelji, medici… Seveda sva si tudi midva vzela čas in se pogrela (jaz) z vročo čokolado, Grega pa se je odločil za kuhano vino, cena katerega se trenutno ob Ljubljanici giblje od 1,80 do 2 EUR. Plinski grelci zelo dobro pogrejejo še najbolj zamrzjena lička, tako da so se tudi moja hitro odtalila.

Ustavila sva se še na čokoladni stojnici, kjer sem za mojadva ljubitelja brusnic kupila domačo belo čokolado z brusnicami, za naju pa je Grega izbral črno čokolado s figami.

img_9012

Bil je zelo prijetno preživet ponedeljek (pa naj še kdo reče, da ponedeljek ne more biti lep 😆 ), ki se mora nujno ponoviti naslednje leto. Fotoaparata tokrat nisva jemala zraven (ker je bil glavni namen predvsem uživati in se ne ukvarjati s fotografiranjem), ker mislim da je slik okrašene Ljubljane na spletu – blogih dovolj, sem pa dve za popestritev naredila kar z mobilcem.

fotografija00201

Čudovite slike Ljubljane pa za vse bolj radovedne priporočam na Sašovem blogu. (ja no, moram malo reklame mojemu poročnemu fotografu nardit 😀 )

Pa pa do naslednjič 😀

Advertisements
Published in: on december 12, 2008 at 5:00 dop  4 komentarji  

The URI to TrackBack this entry is: https://easyriderka.wordpress.com/2008/12/12/bozicni-cas-je-tu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 komentarjiKomentiraj

  1. moramo pa priznati, da je tudi Celje lepo v objemu luči in prazničnega vzdušja.

  2. @Irena: Ja je lepo, sam zelo žalostno ker ni življenja v njemu, vsaj zvečer ne. 😦

  3. kok ni življenja? Včer sva srečala 6 ljudi! In to že ob dokaj pozni uri, 19h 🙂 🙂

  4. @tasteoftravel: uuu, pa dej nehi, celih 6 jih je blo. Me zanima kulk jih je blo pol čez dve uri 😆


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: