Pes čuti nevarnost?

Veliko člankov je bilo že napisanih na temo, kako lahko pes v naprej začuti srčni infarkt lastnika, asmatikom prepreči hud napad ali pa kako pes v nesreči steče po pomoč,… in JA mislim da je definitivno nekaj na tem. Če lahko podgane pomagajo rudarjem pred nesrečami, potem lahko tudi pes čuti nevarnost. Veliko je teh zgodb in verjamem v njih. Živali sigurno čutijo nevarnost in recimo, da se moram ob tej priložnosti zahvaliti mojemu Šarku, čeprav dejansko ne vem ali je res preprečil nesrečo ali ne.

V petek, ko sem se peljala iz Celja proti Šempetru se je Šark začel tam nekje pri Petrovčah obnašati zelo nenavadno, živčno in čudno je cvilil. Drugače se on zelo rad vozi z avtom in ponavadi mirno sedi zadaj, opazuje okolico in ni nemiren. Zato me je to njegovo živčno sprehajanje po prtljažniku in obupano cviljenje zelo presenetilo. Ok, pa sem si mislila da mogoče pa mora lulat ali pa kakat,… Ko ni in ni nehal, sem se spomnila vseh resničnih zgodb kako lahko žival človeku reši življenje, ker čuti prihajajočo nevarnost,… zato sem se raje za par minut ustavila na bližnji avtobusni postaji, ga spustila iz avta (ni ne lulal ali pa kakal) in ga nato spravila nazaj v avto. Do doma sva se pripeljala mirno in brez nervoze in cviljenja. Nikoli ne bom izvedela kaj bi se zgodilo če ne bi ustavila, lahko da je bilo njegovo sporočilo ravno to, ustaviti da se ne bi zgodilo…  😉

img_2458

Hvala Šark, za karkoli si že poskrbel v petek 😀 (ti že veš a,ne ?!)

Advertisements
Published in: on december 18, 2008 at 5:00 dop  7 komentarjev  

The URI to TrackBack this entry is: https://easyriderka.wordpress.com/2008/12/18/pes-cuti-nevarnost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 komentarjevKomentiraj

  1. je bil to petek 13. ?

  2. @Irena: ne, bil je 12 😀

  3. ~ Šark is a miracle with paws ~

  4. ja, živali so neverjetne 🙂 . upam, da bom tudi sama kdaj lahko bivala v sožitju s kakšnim zlatim prinašalcem ali kraševcem 🙂 .

  5. @medianita: ja živali so čudovite! Zlatkoti so pa itak zakon 😀

  6. Mogoče se ta zgodba zdi komu čudna ali pa neverjetna, da bi bila resnična, pa je res!Pes DEFINITIVNO čuti nevarnost,zato se ti pridružujem k temu, da je Šark že vedel, zakaj cvili…Ja,ja, naši pasji prijatelji so ZAKON,naj reče kdo karkoli,tak je!!!

  7. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution & help other users like its aided me. Good job.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: