Ledene kocke

Ker je danes moj zadnji delovni dan, saj potem nastopim z dopustom, v nadaljevanju pa z mojo prvo porodniško, bom za “slovo” pred enoletnim “oddihom” moje drage sodelavke in sodelavce še malo posladkala.

Odločila sem se za najbolj dobre, odlične in hkrati zelo lepe LEDENE KOCKE. (sestavljene iz treh barvnih plasti)

Nastanejo pa takole:

0,5 kg skute

5 rumenjakov

2×15 dag sladkorja

1 vanili sladkor

27 dag Lada keksov (lahko tudi Albert)

7 dag margarine

2 (mali) kisli smetani

img_3461

PRVA SPODNJA RJAVA PLAST:

Kekse zmeljeno (jaz si pomagam z multipraktikom) in jih dobro zmešamo s stopljeno margarino.

img_3468

To nato “poravnamo” v pekaču, katerega smo prej oblekli z alu folijo.

img_3470

DRUGA RUMENA PLAST:

Zmešamo skuto, 15 dag sladkorja, rumenjake in vanili sladkor.

img_3473

Po želji lahko dodamo tudi trd sneg beljakov (jaz jih ne). Maso enakomerno porazdelimo po pekaču čez prvo – spodnjo keks podlago.😀

img_3475

Pečemo 45 minut na 150°C (oz. manj – odvisno od pečice – moja je zelo divja in pečem malo manj).

TRETJA BELA PLAST:

Zmešamo kislo smetano in 15 dag sladkorja. Z njo prelijemo po poprej rahlo ohlajenem pecivu.

img_3481

Nato še vse tri plasti pečemo 15 minut na 50°C. Ohlajeno pecivo mora čez noč OBVEZNO počivati v (zaklenjenem) hladilniku.😆

img_3485

Ekola:

img_34981

Mmmm, dober tek.

img_3495

—————————————

NASVET: Obrezline in “ostanke” ponudimo doma(čim), ostale lepe kockice ledenih kock pa skrijemo in jih ponudimo v službi (oz. na zabavi, prireditvah, proslavah, slavnostnih dogodkih, rojstnih dnevih, abrahamih, porokah – saj drugače obstaja velika možnost izginotja pred samo postrežbo!)😀

Published in: on marec 13, 2009 at 5:00 am  Comments (22)  

The URI to TrackBack this entry is: https://easyriderka.wordpress.com/2009/03/13/ledene-kocke/trackback/

RSS feed for comments on this post.

22 KomentarjevKomentiraj

  1. No pa si mi dala idejo, kaj bom spekla danes. Morem novo kuhinjo sprobat😀

  2. Ti ti ti, same dobrote, pe še ena stvar za dolgi spiske sprobanj.😉

  3. @TamaraZara: no, za krst mora bit pa kuhna itak orng umazana in zapacana, tak da hitro na delo – krst😀 Pol pa javi kok je uspelo😀

    @JureG: ja to pecivo je dobilo res fuuul vedno ful visoke ocene pri poskusnih zajčkih😉

  4. Eva, bom bom. Sicer sta novo kuhno zmontirala moja2, ampak baje krst pripada meni😀 Tko da danes “morem” neki spacat😀

  5. Sem se zaluštu …fuuuul🙂

  6. @Andrej: pa take fore… sem pa tja…😀

  7. čestitam, prava mojstrica si. sicer pa je to meni najljubše pecivo. anže bo imel sladko življenje. še malo, pa ti bo pomagal v kuhinji.

  8. @Ksenija: o hvala za pohvalo. Če se dobi pohvala od take mega peki mojstrice kot si ti pa ni kr tak😀 Mi je kr greben zrastu – kikiriki😀

  9. vaaaaaaa, tole je pa takoooooooo dobrooooooo!!!

  10. tole pa izgleda dobro in ne preveč težko🙂 .

  11. res za obliznit zgleda tole. kakšne so pa mere pekača, v katerega si “zlagala”? (mam namen probat tole, pa da ne bom v prevelkega/premalega nardila🙂 hvala!

  12. Super!!!!!Zdaj ga spet imam še danes naredim.HVALA!!!!!

  13. Pred kratkim sem jih poskusila pri prijateljici, recepta pa nisem zapisala. Hvala torej tebi! Bodo verjetno kar naslednji teden na sporedu😛 .
    p.s. tvoje so lepše!

  14. @m&m: res je😀

    @mikimiška: tulk k zgleda dobro, lepo in težko je sama priprava pravo nasprotje😀 Easy kot pasulj😀

    @v: Čak da zmerim: …. –> 30cm x 20cm je moj velik.😀

    @mineštra: in je uspelo?

    @emetadindon: o hvala! Sam žal lepota pri teh ne pride dolgo v poštev, ker se usoda “lepote” hitro konča v ustih😀

  15. […] sem se še ene variante, da bi sladica lahko imela še podlago narejeno iz zmiksanih keksov (tako kot pri tej sladici)… a to pa morda […]

  16. zgolj dajem na znanje, da sva se z dragim spravla k pripravi tele sladice prejšnji teden – kar tako, ne za kako posebno priložnost – in je res ful enostavna za pripravo, super je uspela, jedci so bili pa oh-in-sploh navdušeni. še jo bomo delali! :))

    • No me veseli in mi daje zagon za nove sladke objave😉

  17. This post will help the internet users for
    building up new web site or even a blog from start to end.

  18. I got this site from my buddy who informed me regarding this site and
    at the moment this time I am visiting this website and reading very informative
    content at this time.

  19. This excellent website really has all of the information and facts I wanted concerning
    this subject and didn’t know who to ask.

  20. Hi everyone, it’s my first pay a quick visit at this website, and paragraph is truly fruitful for
    me, keep up posting these articles.

  21. I pay a visit each day a few websites and blogs to read posts, but
    this web site offers feature based articles.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: