Jao jao birokracija

Ker je potrebno ob rojstu urediti kar nekaj papirologije sem se po vseh štorijah odločila da tole spišem skupaj.

Je hotel Anže tipkati, pa je žal zaspal kar na previjalni, IMG_6920-1tako da sem jaz na vrsti 😀

EMŠO: smo dobili po pošti – rojstni list

DAVČNA ŠTEVILKA: smo dobili po pošti

ZDRAVSTVENA KARTICA: zažasno potrdilo o zavarovanju urejeno, čakamo pa še pošto, da dobi Anže svojo zdravstveno kartico. – ŠE ČAKAMO

OTROŠKI DODATEK – “kurc” (se opravičujem, ampak tako je!) pa Virantova uporabnikom prijazna uprava, ki naj bi vse podatke pridobila po uradni dolžnosti. Še v navodilih za izpolnjevanja obrazca za otroški dodatek piše da se podatki o dohodkih pridobijo po uradni dolžnosti, ko pa sem prišla na Center za socialno delo sem se lahko tudi takoj obrnila in šla domov po podatke o prejeti plači, regresu,… Haloooo, če pa piše v navodilih, da Center te podatke pridobi po uradni dolžnosti?! Nč jasn,… sicer pa sej če poštudiram je tudi pri nas v službi enako. Eno leto mi pridobivamo podatke in ne jemljemo nič od strank, drugo leto pa pade komanda da naj stranke vse kar imajo prinesejo zraven,… Kr neki.

FOTOGRAFIJA: pridemo v foto studio,… mali aja. Rečemo za slikanje za osebno… ga pogleda,… mali še kr komira, … reče da bo treba učke pokazat,… mali še “smrči” ,… gremo zadaj,… mali se ne premakne,… ga vzameva ven… pikava, cukava, rukava, špikava,… NIČ. Pa smo lahko šli domov. Smo se dogovorili da ga sama pofotkama in če bo ok bodo razvili. Doma se matrava matrava (ker še ne drži glave sam, je skos padala levo in desno in je bilo težko, da bi gledal naravnost). No, nekaj smo pofotkali in v petek ko greva na Upravno enoto, upam da bodo sprejeli.

OSEBNA IZKAZNICA: urejamo v petek. Potrebujemo pa rojstni list, sliko in osebno enega od staršev. Upam da je to res vse, ker sem s tem namenom danes šla informativno vprašat kaj potrebuje vse dojenček za osebno.

OSEBNI RAČUN: ko smo vse oblavfali smo šli še do banke –> ZAPRTA SEVEDA! Sva se odločila da bova za Anžeta odprla račun in vsak mesec nekaj gor nakazala,… pa potem ko bo za rojstne dneve pričel dobivati denar,… se bo vse nalagalo na njegov račun in ko bo čas za večje (šolske, študijske) izdatke, bo dobil ta denar. Potrebuje pa osebno izkaznico in seveda ker je še nima, tudi na banki ne bomo nič urejali 😦

To je to. Upam da smo zdaj porihtali vse in da lep čas ne bo več papirologije.

IMG_6955-1

Naša bubaIMG_6900-1

——————————————-

Se še kdo spomne kaj še moramo urediti? (men se zdi da je to vse)

Advertisements
Published in: on maj 15, 2009 at 5:00 dop  9 komentarjev  

The URI to TrackBack this entry is: https://easyriderka.wordpress.com/2009/05/15/jao-jao-birokracija/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 komentarjevKomentiraj

 1. otroški dodatek – men ni bilo potrebno ničesar oddati(plače,..)Je pa res, da še (vsaj mislim) vloge nisem oddala, pač pa samo nek njihov zaznamek, da imamo še dodatno enega člana. Za prvega pa sem oddala samo njihov obrazec in to je to.

  Bančni račun – hja grrrrr:(:( sem jezna k h…č 😦 – Tri tedne čakaš, da izdelajo kartico, pol pa še osebno pridi dvignt v banko – Že dva meseca imam kartico na banki, ki me čaka – joj ti njihovi odpiralni časi:(

  Za osebno izk. slike – sva jo kr sama slikala in dala razvit – je blo hitrej.

  Mogoče ti še manjka – Kak vpis v vrtec, če ga bosta dala

 2. Ajoj.

 3. Pa saj to se lahko človeku zmeša.Ko moraš urejat takšne ali drugačne papirje,bi rabili kakšen teden dopusta.
  Uživajte s polno paro.še naprej.

 4. Hvala za te informacije 😦 . Že tako nisem navdušenec za letanje okoli in urejanje teh papirjev 😦 , ampak ko bo potrebno, pač bo ;).

 5. @Janja: ja sma spet naletela na zaprto banko. Joooo tti vmesni odmori me vedno nesejo.

  @petra: ja res je. Zato smo hitro to uredili zdaj ko smo še vsi skupaj doma.

  @mikimiska: ja sej ko je treba in nimaš kej. Drgač pa sovražim te zadeve urejat, ja. 😀

 6. hm, za banko velja tudi rojstni list… ane? Zakaj pa že osebno delata? Že greste na dopust? Naša je še nima, ravno iz tega razloga, ker jo je lažje slikat potem, ko sama drži glavico gor, no, pa tudi rabi je še ne…

 7. @Tanja: mhm, Hrvaška bo verjetno letos kej, (ker imata zdej tašča in tast prikolico tam)… ostalo pa bomo vidl. Jst bi itak šla,… (Grčijaaaa)

 8. Aha, ja, pol pa že! 🙂 Mi bomo dali delat osebno drug mesec. Jaaa, js sem tud hotla it v Grčijo, ampak je potem padla odločitev za novi avto, ornk dopust pa potem, ko bo Elina malo večja in bo imela kej od daljnih dopustniških krajev. :))

  • Ja razumljivo.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: