Prva in (želim si da) zadnja prometna nesreča

Petek se je začel idealno. Malček je popoldan ostal pri dediju in babici v Šempetru, midva pa sva si vzela prosto. Za dušo, čas za počitek oz. da delaš kar ti pade na pamet. Tu pa tam paše tako. In prav je tako! Pa tudi babicam in dedkom paše 😉

Grega je šel na špil, jaz pa sem si privoščila pošteno dozo “vodoravnega čveka” v družbi moje mami in sladko – čokoladno serijo na televiziji. Za dušo. Zvečer ko moški zaključijo z vajami, pa je sledil koncert skupine Tabu.

Koncert je bil super, družba še bolj, vzdušje fantastično, saj je bila glasba tudi po koncertu všečna mojemu okusu, kar sicer za Planet ne morem reči.

A vse to žal zbledi in izgubi pomen,… ob nesreči ki je sledila…

Ob 2h se odločimo da gremo domov… in kot da bi nam nekdo želel reči: ” ne še,… čisto malo še počakajte… minutko – dve, samo malo še…” smo se nekaj hecali, zavlačevali,… in potem odšli proti avtu. Se napokamo v avto, pasovi pripeti, luči prižgane, motor zahromi,… vse po reglcih, … in gremo.

Na semaforju pri krožnem prometu, ki povezuje stransko cesto z Mariborsko je utripala rumena luč, torej v polžji vožnji se peljemo naprej, levo nikogar, desno nikogar,… in v sekundi ko smo vedeli da ni žive duše nikjer in da lahko zapeljemo v križišče… slišim samo še prijatelja Andreja, ki je sedel spredaj: ” Grega paaazi”  … vidim le še neke modre lučke ki so se vzele od nikoder in nikjer, v sekundi,… in potem občutek kot da se je čas ustavil… …hkrati pa je vse spodaj napisano švignilo mimo v eni stotinki sekunde …

———————————————————————

… proti nam je (z vso na svetu možno hitrostjo –> vsaj moj občutek je bil tak – ko nemočen sediš popolnoma zmrzjen od strahu v avtu in čakaš kaj bo) drvela policijska Laguna na nujni vožnji. Vsi smo utihnili in občutek je bil da smo pol ure gledali modre utripajoče lučke ki so drvele proti nam in v glavi mi je odmevalo: “Bo? Ne bo? Bo? Ne bo? Bo? Ne bo? Ne ne ne, upam da ne, upam da se izogne,… upam da ne bo nič… ” Kdo bo bremzal? Zakaj ne bremza? Mi stojimo na miru, ne moremo nič!!! !!! Menda ja ne bo zadel v nas? Naj bremza,… zakaj s polnim šusom proti nam ?? Aaaaaaaaaaaa… ?? Neeeeeeee!!! Cesta je dovolj široka in prazna,… ne direkt v nas nooooo… in potem… potem… potem…

———————————————————————-

… je z vso silo udarilo v zadnji del avtomobila. Vrglo me je v zrak in ker je bil udarec od strani, me odbilo v šipo… in nazaj na stol. “vsi ok? Je komu kaj? Eva si ok… ” … slišim od spredaj…  Ja vsi smo ok,… ampak kar nismo šli iz avta,… kr razmišljaš kaj zdaj,… kaj je blo vse tole v pretekli sekundi??? Pa ni res no… pa ne no… in smo šli ven,.. vidimo Laguno pošteno zdelano, semafor zvit,… ok nikomur ni nič, tudi policaja sta cela in zdrava ven prilezla… potem se vprašamo oz. ju vprašamo: “zakaj hudiča obvozit naš avto po desni ??? Zakaj ne po levi … ” Ampak vsa vprašanja so zdaj odveč. Sreča da ni trčil direktno. Potem ne vem kakšen bi bil izid…

Zgodilo se je, nimaš kaj, pločevina uničena, življenja cela! In samo to šteje. . .  Še dobro da je bila močna, dolga, težka Mazda in ne kakšna drobna mehka lupinica.

Izvemo da so lovili nekega nepridiprava in da so ga kasneje ujeli. Ker je bilo v prometno nesrečo vključeno policijsko vozilo je bilo naenkrat okoli nas “skoraj da že smešno število” policajev. In sledila je nemogoče dolga in ledena debela ura ali dve procedur, fotografiranja, pihanja (oba voznika 0,0), merjenja, zapisniki, vprašanja,… Kriva bojda naša (čeprav se s tem ravno ne strinjam) – izsiljevanje prednosti,… (spodnja slika nazorno kaže da tudi po udarcu v desni bok še na polovici glavne ceste (pasu) nismo, saj smo dejansko bili ves čas še vedno na stranski cesti, a trk in njihovo zavijanje v desno v nas … je Mazdo prestavilo tja kjer je na sliki)

Najhuje je za nami in v tem najhujšem smo potegnili res najboljše. Zakaj? –> Živimo! Naj bolijo rame, koleni, glave,… a to da smo vsi v enem kosu lahko sami izstopili iz avta je neprecenljivo. To je to, ko se človek vpraša: Al pločevina al življenje? In seveda je življenje vredno vsega. A v momentu šoka,.. ko vidiš avto, ko na sebe sploh ne pomisliš in ko se ti v glavi vrtijo večmestne številke evrov, krediti… ah, grdo pač. Kot da nam je treba še tega.

Vsak dan je bolje, grema naprej,… avto boma pa že porihtala. Bo pa definitivno zdaj mesec ali dva neprijetnih opravkov. Zdravniki, sodnik, zavarovalnica,… bolniška, pa zav. agent, ocena škode, popravilo, stroški,… pa spet papirji, papirji, izvidi,… in komaj čakam da se vse zaključi. Ampak smo šele na začetku. Važno pa da v enem kosu. Življenje šteje!

(in pošteno me zmrazi, ko pomisli da bi naju morda najin Anže tisti petek popoldan lahko videl zadnjič 😦 – kot pravi oglas na tvju… (Alkohol/hitrost ubija))

Srečno na poti!

Advertisements
Published in: on marec 14, 2010 at 11:10 dop  17 komentarjev  

The URI to TrackBack this entry is: https://easyriderka.wordpress.com/2010/03/14/prva-in-zelim-si-da-zadnja-prometna-nesreca/trackback/

RSS feed for comments on this post.

17 komentarjevKomentiraj

 1. jst tud bolj ko razmišljam, se mi zdi, da bi lahk Mr. John Wayne za volanom drugače reagiral…preveč adrenalina za takega pubeca v uniformi, ko je zavohu plen na AC…vsaj obojestranska krivda? G. Čeferin, imate čas? Brezplačno? Kot za Strojane? 🙂

  • Ja v Gregu se tut mal jeze nabira počas. V men pa tak al tak. Bomo vse spisal in narisal. Mislim da zgornja fotka dobr kaže kje naj bi bli mi pred trkom in kam nas je prestavl po trku. Ne bomo kr tak tole zaklučl!

 2. sreča v nesreči!

  • 😦

 3. Žal meni ni jasno, kje ste bili, kako potekajo ceste itd. Ti pa rečem, da ob svetlobi poslikajte črte na cesti čim prej (če niste še). Plavi se tudi ne bodo dali kar tako. Vso srečo in zdravo pamet ti želim!

  • Ja, mi je čist jasno da se proti plavim ne da borit do konca. Sam kr pustil in bli tiho pa tut ne bomo, če vemo da ni tak.

 4. Težka bo tule… Upam, da ni tole edina fotografija mesta trka, ki jo imate…

  Predvidevam…vi ste se peljali od Planeta na Mariborsko in zavijali levo proti centru? Ob tem, kar si napisala, se bodo policisti sklicevali na dve stvari, in pri obeh vama bo težko karkoli obrniti v svoj prid.

  Prvič…napisala si, da se je Laguna vzela praktično od nikoder…v levo se iz tega križišča vidi vsaj kilometer, prav tako je utripajoče modre luči v temi težko spregledat. Roko na srce in vem, da česa takšnega v tej situaciji ne želita prebrat, ampak tole je dokaj čisto izsiljevanje prednosti. Ampak še enkrat…to so moja predvidevanja, ker celotne situacije seveda ne poznam, opiram se zgolj na tvoje pisanje.

  Drugič…zakaj ni odvil v desno… Poznata tisto zgodbo o prehitevanju v škarje in čelnem trčenju na travniku ob cesti? Nekdo je pač prehiteval in na nasprotnem pasu naletel na bližajoči se avtomobil. Seveda v desno ni mogel, zato je odvil v levo na travnik…enako je storil nasproti vozeči. Trčila sta na travniku in mislim da oba podlegla poškodbam. Želim napisat, da tukaj niti ni toliko odvisno od sposobnosti voznika, kot od sreče in predvidevanja. Zatrjujem, da vozil opremljenih s Provida sistemom ne dobijo v roke vsi po vrsti in da so ti policisti po večini boljši vozniki od nas povprečnežev. Predvidevam, da je policist predvideval, da boste potegnili, zaradi tega ni zavijal v levo, ampak je mislil zapeljati za vami. Če pa bi bili tako zelo proti prehodu za pešce, vas pa nikakor ne bi mogel zadeti v zadnji konec avtomobila.

  Pa še nekaj…trditev, da je vozilo na nujni vožnji, ki je povrhu vsega še uporabljalo vse predpisane znake (modro luč, sirene se ponoči načeloma ne uporablja) vozilo s neprilagojeno hitrostjo bo pri sodniku izzvalo salvo smeha.

  Vem, da sem vama s tem poslabšal dan, ampak najmanj na to bosta 100% naletela na vajini poti do rešitve problema. Sreča le, da ste vsi celi, pleh se že poravna…

  • 1.

   Iz tega križišča se vidi par metrov če pogledaš levo,… dokler ne prideš do točke kjer se vidi en kilometer – kot pišeš ti. In do tja smo prišli po polžje, da bi lahko videli če je fray,… on pa v nas ???!!!

   2.

   Ni bil klasični policijski avto z lučmi na strehi ki jih res ne moreš spregledat, ampak laguna ki jih ima ne vem kje da nabijajo modro svetlobo v podn al kr neki.

   3.

   Itak da nimamo šans, sam lej mi smo bli not in mi vemo da nikakor in nikoli nismo zaprli pot da je mogu res nardit kar je naredu :S

   Kakorkoli, policaji imajo vedno prav. Žal 😦

  • še nekaj. sem govoril z nekom ki je zadevo videl z druge trani, od zadaj. vozil je taksi in policiste videl ko so prišli na mariborsko pri vojašnici, sam je tedaj bil pri OMV-ju, policisti so ga prehiteli pri kržišču Spar-Turnšek in ko je bil on pri avtobusni postajim so mu izginili iz vidnega polja, ko so prileteli v nas. hočem reči le, da ko sem pogledal levo in pazi nisem bil na cestišču mariborske nisem videl policistov niti nisem videl kilometre daleč, ker je đavolo zakrival tisti del cestišča, ker sem pač prej pogledal levo in ker nisem ničesar videl sem počasi speljal naprej in pogledal v desno nakar je Andrej zavpil pazi in sem nagonsko pritisnil na bremzo, abs je naredil tk-tk (2x) in smo obstali, nato pa bum. drugače še vedno pogledam še enkrat v levo preden zapeljem na mariborsko, tokrat je pa zmanjkalo časa. aja ono glede policistov sem zapisal zato da dam občutek, da se niso pripeljali 50 ali pa 80, po moje je šlo krepko preko 100, ampak nisem neki izvedenec in moje mnenje ne šteje.
   aja pa zavijanje v desno, mene so v avto šoli učili da moram zaviti v levo.
   itak pa je brezveze kar koli razglabljati, pač sem jo najebal, ker nisem gledal skoz v levo, policisti pa si lahko dovolijo vse, tudi vožnjo preko 100km/h po mariborski, tako kot je on predvideval da ga bo vsak videl, sem jaz predvideval, da ob 3-h zjutraj ne bo nikogar na mariborski ki se bo vozil 100+ po cesti.

   • aleluja, da ste vsi ok. ni dolgo odkar smo tut mi meli nesrečo, 3 odrasli in še ne 3 leta star otrok. ti povem, da v taki situaciji pa ne gledaš drugega ko otroka, in bi pobil vse okol sebe, ki so bli krivi, da je do take situacije sploh prišlo. hvala bogu, tut pri nas ni blo nikomur nič, razen travm, ki pri otroku še vedno so… z dedijem se še vedno ne vozi rad, čeprav dedi ni bil kriv, in smo zaradi njegove trezne reakcije najbrž tako dobro odnesli.
    vam pa vsekakor želim bolj pozitivno izkušnjo z zavarovalnico in odvetniki itd. mi smo kljub polnemu kasku in vsem možnim slikam ter zapisnikom potegnili dosti prekratko. ostaja grenak priokus, ker za nas povprečneže pač denar ne raste na drevesih, je pa res, da ob koncu dneva šteje samo eno – vsi smo celi in še vedno smo tu!
    pa vso srečo!

   • Ja tudi jst imam en smotan strah zdej ko sem na cesti.

    Sam te jezi, ker tut če bi šel rečmo pešec čez prehod,… pa bi policaj pržgal,… ga zbil in rečmo da umre pešec. A pol bi tut bil on kriv al kok? Pač policaji si lahko privoščijo vse (če imajo pržgane lučke pa še tulk bolj valda) in so nezmotljivi,… mi navadni smrtniki pa pokasiramo vse avtomatsko.

 5. Še enkrat…nočem se kregat, ampak v vajinem pisanju je nekaj protislovij…

  Citiram: “Ni bil klasični policijski avto z lučmi na strehi ki jih res ne moreš spregledat, ampak laguna ki jih ima ne vem kje da nabijajo modro svetlobo v podn al kr neki. ” To se mi zdi v nasprotju z: “vidim le še neke modre lučke ki so se vzele od nikoder in nikjer, v sekundi,…” Kako zdaj, a se te lučke vidijo, ali ne? Pred trkom sem to Laguno videl le 2x, ampak predvidevam, da ima lučke vgrajene v masko in tam so dokaj dobro vidne.

  @Grega: tri dele tvoje izjave jaz nikakor ne bi govoril na glas, to so:
  -drugače še vedno pogledam še enkrat v levo preden zapeljem na mariborsko, tokrat je pa zmanjkalo časa.
  -se niso pripeljali 50 ali pa 80, po moje je šlo krepko preko 100
  -policisti pa si lahko dovolijo vse, tudi vožnjo preko 100km/h po mariborski, tako kot je on predvideval da ga bo vsak videl, sem jaz predvideval, da ob 3-h zjutraj ne bo nikogar na mariborski ki se bo vozil 100+ po cesti.

  Na prvo bo sodnik odgovoril: “Zmanjkalo časa za kaj? Za to, da bi se prepričali o varni vključitvi v promet? Srečo imate, da tam ni bilo šleparja…” V glavnem, voda na mlin obtožbi o izsiljevanju prednosti.

  Drugo: razumeta poanto besedne zveze “vozilo na nujni vožnji”? Srčno upam, da do tega nikoli ne pride, ampak kako bi vidva reagirala, če bi se katerokoli izmed vozil s prednostjo, ki bi bilo na nujni vožnji k vama držalo vseh predpisov in zaradi tega na cilj prišlo prepozno? Seveda morajo upoštevati določene omejitve, recimo da se prepričajo, če lahko varno zapeljejo v rdečo luč in podobno, ampak vožnja po Mariborski s 100km/h ni s tega vidika prav nič sporna. Hudiča, že jaz se ob takšnih urah včasih peljem s podobnimi hitrostmi, pa se ne smatram za divjaka…

  Tretje…angleški pregovor dobro pove: “Assumption is the mother of all fuckups”. Če že kdaj, bi ravno ob 3h zjutraj lahko predvideval, da bo tam mimo s svetlobno hitrostjo prižgal kakšen lokalni Šumimaher z zjahano Hondo in nekaj promili pod šiltarco…

  Še enkrat, ne mojega pisanja razumeti napačno, ne pišem z namenom, da se delam pametnega in vama serem po glavi, hočem le opozorit, da mogoče obstaja tudi druga plat zgodbe, ki ni tako subjektivno obarvana.

  Sam sem imel cca. 7 let nazaj huuudo nesrečo in do nedavnega sem trdil, da je zanjo 100% bila kriva srna. No, sedaj sem pa spoznal, da če bi se tistega ovinka lotil malce počasneje, bi bila zgodba popolnoma drugačna, ali srne ne bi bilo tam, ali bi se ji pa normalno izognil. Ampak včasih za podobna spoznanja potrebuješ nekaj časa in še kakšen šok na cesti…pač v stilu What doesn’t kill me, strengtens me…

  • Naj obrazložim zakaj ni bilo časa za še 1x levo pogledat? –> Ker so bili zelo hitri (ja opravičeno – nujna vožnja) ampak kok lahk kr predvideva da jim bomo skočl na sredino ceste in da morjo zato oni kr v nas desno zapelat. Veš ko smo gospodiča policaja vprašal zakaj v desno?!?!?!?! –> se je le nasmehnil in zamutil…

   Ja res je. Kot pišeš v zadnjem odstavku – srni bi se izognil drugače. Točno tako kot bi policaji čist drugače lahko obvozil nas. Ne pa da grejo direktno v nas.

   Glede na vse predvidevam da imaš v familiji same policaje. Sej nimam nič proti njim, sam ni pošteno da se še razložit naše zgodbe in dogajanje ne bo dalo, ker so oni le carji ko pride do sodišča. To nam je vsem jasno. So zaščiteni do konca in amen. Sploh če jim gorijo lučke. Logično. A če bi na prehodu bil pešec in ko so zavili desno,… in da bi pešec umrl,… bi bil itak potem-takem tut pešec kriv al kako da se je pač takrat tam pojavil, tako kot smo se mi pojavili na mestu do kamor moraš zapelat da vidiš levo in desno (kadar na semaforju utripa rumena). Potem pa spelješ, …

   Ampak glej. Ja imaš prav v vsem. Kar je je. Naša beseda proti njihovi je nula. Ne da se nam več. Sam da smo živi in pika. Zdej se gre se sam al pokasiramo svinjsko kazen al “normalno”.

   Veš v moji denarnici zdle ni glih rožnato in če z razlago situacije vsaj malo omilimo kazen bo nekaj. Če pa to ni razumljivo potem pa nič.

   Varno vožnjo še naprej! Naj se nikomur ne zgodi nikoli nič!

   To je vse z moje strani. Ne grem se več, ker je bilo dovolj jeze in vsega,… in škoda energije in živčkov še tule… kar še pride na sodišču je pa tak druga zgodba…

 6. OK, ne bova več razpredala. Omenila si, da predvidevaš, da imam v družini same policiste. V bistvu ne bi mogla biti bolj daleč od resnice. Res je, oče je bil rezervist (to je tudi edina moja direktna vez s policijo), ampak je že dosti let nazaj izstopil zaradi skorumpiranosti takratnjih celjskih prometnih policistov, tudi meni osebno gre recimo da polovica naše policijske garde pošteno na jetra (kljub temu, da imam sam z njimi skoraj same pozitivne izkušnje, pa jih imam že ogromno…). Ampak kljub vsemu mi vsesplošno udrihanje čez njih ni všeč, saj obstaja določen odstotek policistov, ki pa prav korektno opravljajo svoje delo in so s strani večine državljanov pač napačno razumljeni.

  Mogoče bi še na hitro napisal kakšno stvar, ampak se mi že rahlo mudi…v glavnem, upam, da bosta lepo rešila vse skupaj in brez zamere.

 7. Seveda brez zamere. Sej če ne bi hotla komentarjev bi lahko zaklenla komentatorsko okence, kajneda ? 😉 Tako pa je vsaka debata dobrodošla. Ja, namen je da bi se rešl čimbolj ugodno,… ampak dvomim. By

 8. Evo, po letu in pol vceri le prispela sodba sodišča, ki pravi:

  Postopek se ustavi. Stroške postopka krije proračun.

  Jeeeeeeeeeeeee, obstaja en člen, ki pravi, da če ni možno določiti krivca – se postopek ustavi. Jeeeeee, hepi fuuuuul

 9. konec dober, vse dobro, zdaj pa vse pozabit, hitro!


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: