Musaka – Free your mind…

… and the rest will follow – je bil nekoč en dober komad. Tako se zgodi tudi v kuhinji, ko ne veš kaj bi skuhal, je pa hladilnik (v nasprotju z idejami v tvoji glavi) poln – prav tako police v omari…

Moja rubrika – mala šola kuhanja – je pošteno pokrita s prahom in pajčevino, tako da skrajni čas se spet kaj dobrega zgodi. Pa kakšno pito bo treba spečt počasi😉

Dejansko je škoda pisat sestavine in postopek, ker tu paše not enostavno vse na 100 in en možn način.

Ampak ok, predstavim vam svojega.

Skuhan krompir polozimo na dno pekača namazanega z olivnim oljem. Jaz pri teh narastkih – musakah – zadevah krompir vedno raje skuham prej, ker je potem peka bolj brezskrbna – v smislu:”jooooj kaj če bo krompir še trd”. Pa priznajmo si, da občutek surovega hrustljavega krompirja ni prijeten, ko lačen ugrizneš v hrano.

Ker v zakonu ne gre brez kompromisov je tudi pri kuhanju treba najti pravega. Slika pove vse. Aja še začimbe posujemo …

Sledijo pečeni koščki piščančjih prsi, bučk in melancana. Meso vedno obvezno prej čisto do konca prepečem, ker baje je meso ustvarjeno samo in edino za peko – pravi moj moški in nikoli – nikoli za v vodo.😀 Sej ma prav v bistvu! ;D

Razžvrklala sem dve jajci, dodala naribam sir, kislo smetano in prelila po vsem že naloženem v pekaču. Pogrešala sem muškatni orešek, a ga nisem našla. Bo treba dodat na seznam – KUPI!😀

Ker se mi je med peko zdelo rahlo presuho sem prelila še z malo vode, v katero sem stisnila malo paradižnikove mezge + eno veliko žlico kisle smetane. Pečeš po želji. Je pa potrebno v bistvu samo toliko da jajčki zakrknejo in da se sir stopi. Ostalo je dejansko že tako bilo kuhano – pečeno do konca.

Pa dober tek.

Published in: on oktober 21, 2010 at 11:47 am  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://easyriderka.wordpress.com/2010/10/21/musaka-free-your-mind/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 KomentarjevKomentiraj

  1. A to prineseš za probat?😀

    • Ni ni več😦

  2. nammm, spet sem lačennnn

    • 😉

  3. Gegi is a lucky man!!!

    • A ne de? A ne de? Sam si še ni gor pršu😀

  4. Musake so full dobre, čeprav moram priznati meni je mesna najboljša. In za v musako, se po mojem mnenju mora meso prej prepečt, ker je drugače neukusno. Jupi, mi tudi gremo v nedeljo na musako😉.

    • Dober tek v nedeljo😀

  5. njaaaaaaaaaaaaaaamiii!
    še bi mami!

    pa ti si prava umetnica! kako ti uspe po naporni službi pripraviti še tako njami kosilo! vsestranska mami! ni kaj! in takšne imamo najraje!🙂

    pozdravček; manja

    • Neeee, zdej sm ful lenuh kar se tiče kuhinje – odkar smo trije in nazaj v službi. Zdej je pa bolniška spet zalavfala pečico ;D Hvala😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: